ghid preoperator pentru părinți

Rolul anesteziei generale este de a înlătura frica și stresul față de o intervenție chirurgicalăși de a împiedica apariția durerii.Medicul anestezist este responsabil de alegera tipului de anestezie potrivit intervenţiei chirurgicale, de administrarea ei şi de monitorizarea copilului Dvs. în timpul şi după operaţie. El va discuta cu Dvs. avantajele/dezavantajele tipului de anestezie ales faţă de alte modalități.

În timpul anesteziei generale, copilul Dvs. vadormi. Prin anestezie generalăînțelegem o combinație de medicamente care vor fi administrate - fie injectate intravenos (printr-uncateterfluturaș”), fie inhalator printr-o mască facială (gaz anestezic și oxigen), fie prin sonda de intubație, care oferă un grad mare de siguranță pentru respirație pe perioada intervenției chirurgicaleși înlătură riscul aspirației de conținut gastric (sindrom de aspirație).

Medicul anestezist va supraveghea toate funcțiile organismului copilului și va lua toate măsurile pentru preântâmpinarea apariției complicațiilor atât în timpul intervenției medicale, cât și în perioada de trezire din anestezie.

rugăm cu maximă atenție urmați recomandările de bază ale medicilor ForumClinic în perioada imediat preoperatorie :

1.    Copilul Dvs. nu trebuie manânce sau bea nimic cu 8 ore înainte (nici dulciuri, fructe, lapte sau produse din lapte). Masa de dinaintea intervenției (minim 8 ore) să fie redusă cantitativ. În cazul în care nu se respectă perioada de 8 ore de post alimentar înainte de administrarea anesteziei generale, aceasta NU se poate efectua datorită riscului VITAL.

!!! Vă rugăm informați medicul anestezist dacă totuși copilul Dvs. a mâncat, înghițit sau băut ceva.

2.    În cazul în care copilul Dvs. urmează vreun tratament, întrebați medicul anestezist care dintre medicamente trebuie sau pot fi administrate în perioada de până la și după intervenție.

3.    Lentilele de contact, aparatele dentare (bracketts) trebuie îndepărtate înainte de intervenție.

După intervenția chirurgicală, Dvs. veți fi alături în camera de trezire și, împreună cu echipa medicală a ForumClinic, veți putea supraveghea îndeaproape copilul. În funcție de tipul și durata proceduriimedicale, perioada de trezire poate dura între 1 și 3 ore. Intervenția medicalăși medicația primităîn timpul anesteziei pot întarzia reflexele și timpul de reacție al copilului, astfel că acesta nu va practica vreun sport în după amiaza intervenției și nici nu va circula singur, neînsoțit. În ziua externării, copilul va trebui sa rămână acasă, în siguranță, împreună cu Dvs sau altă persoană adultă de încredere.

Noi Vă asigurăm veți avea parte de cea mai mare grijă și atenție în cadrul clinicii noastre. Iar suportul Dvs. pentru o pregătire corectă, cât și urmarea tuturor recomandărilor pentru perioada postoperatorie, va garanta rezultatul maxim!

            Vă mulțumim!

            Cu drag, echipa ForumClinic.